Jan Pronk. Een persoonlijke, politieke speech - inclusief nagesprek met de maker en Pronk zelf!

Een persoonlijke, politieke speech - inclusief nagesprek met de maker en Pronk zelf! 
Zie ook: https://www.concordia.nl/theater/pronk-anoek-nuyens/06-02-2020-20-30 

Wat hebben oud-politicus Jan Pronk en theatermaker/schrijver Anoek Nuyens met elkaar gemeen? Aan de hand van gesprekken met de oud-politicus probeert Nuyens haar plaats te bepalen. Hoe houdt een mens vandaag de dag overzicht? Hoe is het om ergens voor te gaan staan? Wat is er nog over van het linkse verhaal? En vooral: waar ligt de hoop?

Jan Pronk, bijna vijftig jaar actief in de (inter)nationale politiek, werd geroemd als links geweten maar ook omschreven als onvoorspelbaar. Zijn leven vormt een metafoor voor de ontwikkeling van de sociaaldemocratie in Nederland. Maar Nuyens grijpt haar grote voorbeeld Pronk vooral aan om hardop na te denken. Pronk is een intellectueel pamflet over idealisme, politiek en visionair luisteren.

Direct na afloop van de voorstelling vindt er een nagesprek plaats. Theatermaker Anoek Nuyens én Jan Pronk gaan dan graag met je in gesprek. Het nagesprek duurt maximaal een half uur en is gratis bij te wonen. Mis het niet!

Van en met Anoek Nuyens  |  Eindregie Erik Whien  |  Met medewerking van Jan Pronk  |  Dramaturgie  Marjolijn van Heemstra  |  Vormgeving Julian Maiwald