Saxion middagbijeenkomst "Social Work"

Vrijdag 1 november

Aanvang 12.15 uur eind 17.15 uur.
Zaal open 12.15 uur.

Studenten van de faculteit Mens en Maatschappij organiseren twee middagen over  maatschappelijke onderwerpen.
Praat mee met jongeren over de oplossingen van de maatschappelijke problemen van onze tijd.

De onderwerpen worden door de studenten van de opleiding Mens en Maatschappij van Saxion voorbereid en ingeleid en er is gelegenheid tot gesprek nadien.

Op de eerste bijeenkomst staan de volgende onderwerpen  geagendeerd:

Niet alleen, WEL eenzaam…
12.45 uur tot 13.45 uur:   ..
Voel jij je wel eens eenzaam?
Je hebt tegenwoordig makkelijk toegang tot contacten of leeftijdsgenoten, er zijn verschillende clubs, organisaties en via sociale media kun je met iedereen in contact komen. Toch blijkt dat steeds meer jongeren zich eenzaam gaan voelen. In deze bijeenkomst willen wij hier verder op ingaan.    
Door:
Susan Weghorst, Danique Pasveer, Anne-Sophie Rondeel,  Sefa Cengiz, Lobke Tukkers, Marieke Mooij en Mikayla van den Akker.

Sugardaddy DUO?
14.00 uur tot 15.00 uur:    
Zaken doen met ‘Sugardaddy Duo’? Klinkt heerlijk al dat geld op je rekening gestort vanuit de overheid. Je kunt daarmee je schoolkosten betalen en het overgebleven geld aan jezelf spenderen. Ondanks dat je hier als student tijdelijk van kunt profiteren, zijn we ons er echter niet van bewust wat de keerzijde is van zo’n onderhandeling met ‘Sugardaddy Duo’. Maar is het niet de bedoeling dat je voor studeren wordt beloond in plaats van levenslang vast te zitten aan een schuld? 
Door:
Margo Alam, Cas Zwerink, Mark van ’t Hag, Niecol Heijdens, Haris Hodzic,  Yasmine Holtman en Charlotte Imminga.

Toegang voor iedereen gratis.