Saxion middagbijeenkomst "Social Work" Vervolg


Zaal open: 12.15 uur.
Studenten van de faculteit Mens en Maatschappij organiseren twee  middagen over drie  maatschappelijke onderwerpen. 
Schema voor de tweede middag:

Samen rijk.
12.45 uur tot 13.45 uur:  
Wat komt er in je op wanneer jij aan armoede en rijkdom denkt? Iedereen heeft zo zijn eigen associaties bij een bepaald onderwerp. Wij willen jou graag aan het denken zetten en bewust maken van je eigen vooroordelen en referentiekader met betrekking tot armoede vs. rijkdom. Tijdens de bijeenkomst zullen wij hier dieper op ingaan en kritisch kijken naar dit actuele onderwerp. Daarbij zullen wij ingaan op de sociale factoren die spelen in alle lagen van de samenleving.

Wij hebben jullie nodig tijdens deze bijeenkomst om het taboe rondom armoede te doorbreken. Ben jij je bewust van de armoede in jouw omgeving?

Door:
Katharina Awad, Nienke Oldejans, Jasmijn Linthorst, Nawaz Saleh, Ceciel Kamphuis, Manon Vaanholt en Lennart Hune

Armoede bij vluchtelingen: een vicieuze cirkel. 
14.00 tot 15.00 uur:   
Vluchtelingen, een veelbesproken onderwerp in onze maatschappij. Veel van deze mensen komen hier zonder geld en middelen. Een gezond en gelukkig leven opbouwen wordt dan heel lastig. Hoe kunnen wij voorkomen dat de kinderen van deze vluchtelingen, ook in de vicieuze cirkel van armoede blijven vastzitten? 

Door:
Pascale Boerkamp, Demi Krol. Zamir Ahmad, Jette Tankink, Ajla Pasalic en Dian Schutte

Gevlucht, en nu?
15.15 uur tot 16.15 uur:  
Vluchten, een begrip waar we allemaal wel een idee bij hebben, maar eigenlijk weten we ook heel veel niet. Iedere persoon die vlucht, zal ook een ander verhaal hebben. Bij deze lezing hebben wij twee gastsprekers uitgenodigd die ons meenemen in hún verhaal.  Hun verhaal over de vlucht van...  naar Nederland.
Luister, kijk, verwonder...En wees vooral nieuwsgierig. 

Na afloop hebben jullie namelijk de kans onze gastsprekers vragen te stellen over hun ingrijpende ervaringen. 

Door:
Pien Keulstra, Esmee Leusenkamp, Sarah Dahli, Emma Koopmanschap, Toby Hazelaar, Nienke Pierik, Jessie Nijboer en Jessica Damhuis 

Toegang voor iedereen gratis.