Uithuisplaatsingen. Hoe zit het precies

Uithuisplaatsing, hoe zit het precies?

In het kader van de samenwerking met Saxion organiseren studenten van de academie Mens en Maatschappij een bijeenkomst over "uithuisplaatsing".
Uithuisplaatsing is een thema waar we de afgelopen tijd veel over hebben gehoord. Er wordt veel gekeken naar instanties zoals jeugdzorg en de overheid. In Nederland wonen er ruim 42.000 kinderen niet meer thuis bij hun ouders. Zij wonen in een groep, gezinshuis of in een pleeggezin.

Maar wanneer wordt iemand eigenlijk uit huis geplaatst? Wat zijn de gevolgen en wat doet dit met een persoon?Tijdens deze bijeenkomst wordt dieper ingegaan op deze vragen. Mensen die geinteresseerd zijn in dit thema zijn van harte welkom. Het onderwerpe "uithuisplaatsingen"  zal door de studenten vanuit verschillende  kanten toegelicht worden.
Er zullen sprekers zijn die hun verhalen met ons gaan delen en door middel van een dialoog gaan we in gesprek, over het  thema met het publiek. 

Wat is "Social Rebel"?
“Saxion 3e jaars studenten Social Work die gekozen hebben voor de specialisatie 'Welzijn & Samenleving' leren niet alleen in een organisatie werken met vaste groepen, maar leren ook het signaleren van maatschappelijke problematiek in wijken en buurten.  

Hun rol en taak is om signalen op te pakken en onder de aandacht te brengen zodat er op beleidsniveau wat aan gedaan kan worden. Hiervoor organiseren zij een bijeenkomst waarin een maatschappelijk probleem ‘op de agenda’ wordt gezet en waar mensen vanuit diverse disciplines met elkaar in gesprek gaan. Ook het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen in het gesprek. Deze opzet sluit goed aan bij de activiteiten die de Bibliotheek Enschede organiseert op het vlak van Ontmoeting en Debat, samen met Pakhuis Oost.''